SMS-noveller, dikter
och litteratur på mobilen

Vi har flera spännande utgivningar på gång från en
rad kända nordiska författare som har skrivit
specifikt för detta medium.

  • Om SMSpress
  • Frågor/svar

Levande litteratur i fickformat

Vi ger ut SMS-noveller, dikter, realtidsberättelser och annan litteratur på mobilen.

SMS-litteratur är en fascinerande genre och berättarform då det kompakta formatet, tidsfaktorn och avsändaren spelar en avgörande roll för berättandet. Historien fortskrider och utvecklas med meddelande efter meddelande. Ofta sträcker sig berättandet över en vecka och det är med spänd förväntan man tar emot nästa meddelande. För det mesta får man en SMS-novell skickad till sig som flera SMS som skickas till mobilen från berättelsens huvudpersoner. Som regel kommer 1–5 meddelanden per dag under ett visst antal dagar. Ibland kan man ingå i berättelsen och ska då svara på meddelandet, andra gånger är man en fluga på väggen och får veta allt utan att vara med själv. Allt beror på vad författaren har bestämt ska hända i berättelsen. Det handlar alltså inte om vanliga böcker som har blivit uppstyckade i ett visst antal SMS. En stor del av SMS-litteraturen leker med verklighetsbegreppet och mobilens möjligheter, vilket ger berättelserna extra liv och nerv. SMSpress har en avancerad teknisk plattform med alla för tillfället tillgängliga möjligheter för mobiler som löpande utvecklas av Computopic/GruppeSMS som ingår i samma företag och som idag används av de flesta danska kommuner och bibliotek. Vi hoppas att du får en fin upplevelse med vår SMS-litteratur. Mycket nöje! SMSpress-teamet

Partner / Redaktör

Chr. Winther

Partner / Redaktör

Kim Baasch

Partner / IT arkitekt

Søren Schmidt

Partner / Försäljning och marknadsföring

Lasse Baasch

Systemutvecklare

Mark Ludwigs

Kontaktinfo / skicka manus

SMSpress // Falkoner alle 7, 1. sal // DK-2000 frederiksberg, Danmark

Telefon 0045 6915 0970 info@smspress.dk

 

Kundservice

Kontakta kundservice SUPPORT@SMSPRESS.DK om du inte har fått svar på dina frågor under ”Frågor/svar”. Kom ihåg att skriva ditt mobilnummer i mejlet så att vi kan lokalisera eventuella fel.

Vi försöker att besvara alla mejl inom 1–2 arbetsdagar.

Frågor/svar

Här hittar du de vanligaste frågorna om SMS-titlarna. Observera att det under varje titel finns information om den enskilda titelns omfång och pris.

1. Är SMS-texten en bok som är uppdelad i flera SMS? Nej. Nästan alla våra SMS-titlar är skrivna specifikt för mobilen och författarna använder sig exempelvis av tidsangivelser, olika avsändarnamn och det begränsade formatet som ett aktivt inslag i berättelserna. 2. Kan man svara på en SMS-novell? Nej, det kan man som regel inte. Om det inte anges att SMS-novellen är interaktiv så är det inte meningen att man ska svara på meddelandet. 3. Varför får jag inte min SMS-novell? Kontrollera att du har angett korrekt mellanrum mellan SP och titeln. Du ska dessutom komma ihåg att svara SP JA för att starta SMS-titeln. Om det ändå inte fungerar är du välkommen att kontakta kundservice, se nedan. 4. Hur avbeställer jag en SMS-titel? Du kan när som helst avbeställa SMS-titeln genom att skicka SP STOPP till 72100. Då får du inga fler meddelanden som ingår i titeln. 5. Kan jag skicka en SMS-titel till någon annan? Nej, det kan du inte. Man kan inte göra ett köp till någon annans mobil. 6. Kan jag ta emot en SMS-titel på min mobilmodell? Ja, det kan du. Vare sig du har en smartphone eller någon annan mobil kan du ta mot meddelandena som ingår i SMS-titlarna. Vi är anpassade till alla typer av mobiler. 7. Kan jag beställa fler än en SMS-titel åt gången? Nej. Man kan bara beställa en titel åt gången. Flera av SMS-titlarna har flera avsändare och risken är då stor att berättelserna blandas ihop och blir svåra att överblicka. 8. När jag köper en SMS-novell, tackar jag då samtidigt ja till någon SMS-tjänst? Nej, det gör du inte. Vi är inte en SMS-tjänst, utan ett förlag. Du ska bara aktivt köpa en SMS-titel åt gången. Du får ingen annan text eller information utöver den beställda SMS-titeln. 9. Vad kostar en SMS-novell? En SMS-novell kostar för det mesta mellan 9–29 kr + vanlig SMS-kostnad när du beställer. Beloppet avser hela titeln och läggs på mobilräkningen när du bekräftar köpet.

Kontaktinfo / skicka manus

SMSpress // Falkoner alle 7, 1. sal // DK-2000 frederiksberg, Danmark

Telefon 0045 6915 0970 info@smspress.dk

 

Kundservice

Kontakta kundservice SUPPORT@SMSPRESS.DK om du inte har fått svar på dina frågor under ”Frågor/svar”. Kom ihåg att skriva ditt mobilnummer i mejlet så att vi kan lokalisera eventuella fel.

Vi försöker att besvara alla mejl inom 1–2 arbetsdagar.